Μπατζίνα με βρώμη
Η μπατζίνα, γνωστή και ως κολοκυθόπιτα της τεμπέλας, είναι μια εύκολη και γευστική πίτα χωρίς φύλλο και χωρίς αλεύρι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σνακ στο γραφείο, το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, προσφέροντας μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από αυτό την καθημερινότητα σου.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
- 100γρ βρώμη
- 4 κολοκύθια μεσαία
- 1 κρεμμύδι
- 2 αυγά
- Ελαιόλαδο
- 200γρ τυρί ‘φέτα’ light
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλε 2 κολοκύθια με το μισό κρεμμύδι στο μπλέντερ και άδειασε σε μια λεκάνη και κάνε το ίδιο με τα άλλα δυο κολοκύθια και το μισό κρεμμύδι.
- Πρόσθεσε ελαιόλαδο, αυγά, βρώμη, μπέικιν, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τελευταία ρίξε τριμμένο τυρί και φέτα όπως και όσο σου αρέσει και ξανά ανακάτεψε.
- Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί (μεσαίο προς μικρό) και άπλωσε το μείγμα με τα χέρια σου και τέλος θρυμμάτισε το τυρί φέτα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 40-45 λεπτά ανάλογα το πάχος της πίτας.
Αν η πίτα σου φαίνεται πολύ αραιή πρόσθεσε και άλλη βρώμη γιατί δεν περιέχουν την ίδια ποσότητα νερού όλα τα κολοκύθια και κάνουν διαφορά στη σύσταση.
Tip: Συνδύασε τη με γιαούρτι ώστε να μείνεις χορτάτος/η για ώρες!!