n
[calendly url="https://calendly.com/mariliafilippa/60a" type="3" text="Book Now" text_color="#2694ea" text_size="12" hide_cookie_banner="0"]
Συνταγή για μπατζίνα
Μαρίλια Φίλιππα

Μαρίλια Φίλιππα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Β.Sc.

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπατζίνα με βρώμη

Η μπατζίνα, γνωστή και ως κολοκυθόπιτα της τεμπέλας, είναι μια εύκολη και γευστική πίτα χωρίς φύλλο και χωρίς αλεύρι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σνακ στο γραφείο, το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, προσφέροντας μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από αυτό την καθημερινότητα σου.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά

 

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

  • 100γρ βρώμη
  • 4 κολοκύθια μεσαία
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • 200γρ τυρί ‘φέτα’ light
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάλε 2 κολοκύθια με το μισό κρεμμύδι στο μπλέντερ και άδειασε σε μια λεκάνη και κάνε το ίδιο με τα άλλα δυο κολοκύθια και το μισό κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε ελαιόλαδο, αυγά, βρώμη, μπέικιν, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τελευταία  ρίξε τριμμένο τυρί και φέτα όπως και όσο σου αρέσει και ξανά ανακάτεψε.
  • Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί (μεσαίο προς μικρό) και άπλωσε το μείγμα με τα χέρια σου και τέλος θρυμμάτισε το τυρί φέτα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 40-45 λεπτά ανάλογα  το πάχος της πίτας.

Αν η πίτα σου φαίνεται πολύ αραιή πρόσθεσε  και άλλη βρώμη γιατί δεν περιέχουν την ίδια ποσότητα νερού όλα τα κολοκύθια και κάνουν διαφορά στη σύσταση.

 

Tip: Συνδύασε τη με γιαούρτι ώστε να μείνεις χορτάτος/η για ώρες!!

NEWSLETTER

θελεις να λαμβάνεις νέα άρθρα και δωρεάν υλικό για τη διατροφή σου; Κάνε εγγραφή στο newsletter!